gvSIG bugs #1633

Error zooming on layout

Added by Jorge Sanz almost 9 years ago. Updated almost 8 years ago.

Status:Invalid% Done:

0%

Priority:NormalSpent time:-
Assignee:Juan Lucas Domínguez
Category:Application
Target version:2.1.0-2219-testing
Severity: Add-on version:
gvSIG version:2.0.0 Add-on build:
gvSIG build:2066 Add-on resolve version:
Operative System:Linux Add-on resolve build:
Keywords: Proyecto:
Has patch:No Hito:
Add-on name:Unknown

Description

At OSGeo Live 6.5 testing process, a bug on gvSIG 1.12 has been reported at trac ticket 1107.

Zooming the layout takes to an error, see attached log file. So, to reproduce this error is easy:

  • Open an OSGeo Live 6.5 virtual machine
  • Start gvSIG, it will open automatically a default project and a layout document.
  • Zoom the layout document and the error will arise.

Side note: gvSIG 1.12 at OSGeo Live runs on a Java 7 virtual machine.

gvSIG.log (51.4 KB) Jorge Sanz, 02/25/2013 09:18 AM

gvSIG-OSGeoLive-Error.tar.gz (33.5 KB) Jorge Sanz, 02/05/2014 04:51 PM

History

#1 Updated by Jorge Sanz over 8 years ago

  • Category changed from Document layout to Application
  • gvSIG version changed from 1.12.0 to 2.0.0

This error is still present for gvSIG 2.0 at OSGeo Live 7. It's easy to workaround just pressing Alt+F for example to open a menu. Then the mouse becomes responsive again, but if you don't know the trick is quite annoying and frustrating.

#2 Updated by Manuel Madrid over 8 years ago

  • Target version set to 2.1.0-2217-devel
  • gvSIG build set to 2066

#3 Updated by Jorge Sanz over 8 years ago

Just to add more info, I've tested to change the Look&Feel to GTK+ and the first time worked, but then I restarted the DVD (so all config is lost), set up again the L&F and the bug appeared.

#4 Updated by Juan Lucas Domínguez about 8 years ago

  • Assignee set to Juan Lucas Domínguez

#5 Updated by Juan Lucas Domínguez about 8 years ago

  • Status changed from New to Awaiting response

I cannot reproduce this error with OSGeo Live DVD 7.0.
The error messages found in the gvSIG.log file can only happen if a vector layer has been labeled. Was that the case?

#6 Updated by Joaquín del Cerro Murciano about 8 years ago

  • Target version changed from 2.1.0-2217-devel to 2.1.0-2223-rc1

#7 Updated by Álvaro Anguix about 8 years ago

Jorge, puedes comprobar con Juan Lucas el error??, ya que comenta que no puede reproducirlo

#8 Updated by Álvaro Anguix about 8 years ago

  • Target version changed from 2.1.0-2223-rc1 to 2.1.0-2219-testing

#9 Updated by Jorge Sanz almost 8 years ago

I've tested gvSIG 2.1 on the latest build of the OSGeo Live DVD (beta of 7.9 release) both on VirtualBox and as an stand alone DVD and the error is still there. I've been able to reproduce the error several times with this script of actions

  1. create a view and add some layers
  2. create a map layout and add the vie
  3. add a legend
  4. entre on the legend properties and change the font
  5. gvSIG becomes unresponsive

I attach an archive with the environment file and the gvSIG log at the moment it's frozen.

#10 Updated by Álvaro Anguix almost 8 years ago

  • Status changed from Awaiting response to New

#11 Updated by Juan Lucas Domínguez almost 8 years ago

  • Status changed from New to Invalid

This error was with gvSIG 1.12 (first log file attached says "gvSIG 1.12") and I think it's not the same as the problem reported at the end of this ticket, so I'm closing it and open #2302. Please edit #2302 to indicate the BN where the problem happens.

Also available in: Atom PDF